• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 21 листопада - День Гідності і Свободи

21 листопада - День Гідності і Свободи

2017-11-21

У День Гідності і Свободи школярі та педагогічні працівники КЗ «Тадіївський НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-д/с» відвідали музей АТО та меморіал Небесній Сотні в смт. Володарка.

Учнів та педагогічних працівників зустрічали учасники АТО, які брали участь у створенні музею - Рябчун Микола Костянтинович, Мельничук Олег Леонідович та Ганецький Роман Феліксович, які і проводили екскурсію. З великим інтересом знайомились з експозицією музею і старшокласники, і учні молодших класів, і вчителі. Вогник допитливості горів у очах дітей, які слухали розповіді воїнів АТО.Розглядали фотографії земляків-атовців, зразки зброї, пам’ятні речі…

Діти спробували себе у ролі бійців, одягнувши важкий бронежилет, і хоч трішечки доторкнулись до тих тяжких військових справ.

Довго не відпускали екскурсоводів діти, запитуючи про побачене та почуте. Особливо вразили дитячу уяву світлини реальних фронтових подій з яких дивились обпечені війною обличчя. Вразила дітей доля Ганецького Р.Ф., який втратив на війні не лише руку, а й частину здоров’я, а також душі, бо загиблі друзі-однополчани будуть з ним довічно.

Хвилиною мовчання всі вшанували пам'ять про учасників АТО, земляків, які віддали своє життя за свободу та гідність України Ковальського Тараса Володимировича, Бублієнка Романа Володимировича, Мосійчука Олега Валентиновича.

З теплотою в голосі говорили учасники АТО про дитячі малюнки, привезені з передової і дбайливо розміщені на стендах музею.

Учні та вчителі привітали Рябчуна М.К., Мельничука О.Л., Ганецького Р Ф. із Днем Гідності і Свободи та Днем десантно-штурмових військ, а також подякували за цікаву екскурсію. На пам'ять про незабутні враження всі учасники екскурсії знялись на колективній світлині

.В цей день вшановуємо пам'ять про тих, з чиїми іменами безпосередньо зв’язуємо ці поняття. Тому учні школи прийшли до Меморіалу Небесної Сотні. Ще раз згадали доленосні історичні події двох революцій Гідності і Свободи.

Поклали квіти, запалили лампадку, згадали кожне ім’я, подвиг людей вшанували хвилиною мовчання.

Війна – це велике горе для всього нашого народу. Це втрати матеріальні і духовні. Та водночас вона загострює почуття справедливості, гідності, вчить цінувати свободу і життя людини. Ця екскурсія не залишила нікого байдужим.

До Дня Гідності і Свободи в навчальному закладі було проведено інші заходи, зокрема тематичну лінійку, оновлено інформаційний стенд про жителів сіл Тадіївка, Тарасівка - учасників антитерористичної операції.

Кiлькiсть переглядiв: 170

Коментарi